Start

  • coöperatief
  • transparant
  • maatschappelijke meerwaarde

NESTOR bouwt websites en maakt hiervoor veelal gebruik van Drupal. We denken mee, we ontwerpen, we ontwikkelen, we hosten en we onderhouden. Uw project — groot of klein — verdient maatwerk. Verder verzorgen we ook layout-werk en mens- en milieuvriendelijke drukwerkbegeleiding.

(406) 403-0425

NESTOR gebruikt open source software en strijdt voor privacy en een vrij internet. In een gedigitaliseerde wereld krijgen we steeds meer te maken met nieuwe machtsblokken die controleren welke software u gebruikt en welke gegevens u doorstuurt naar commerciële bedrijven. Grote softwarebedrijven, sociale netwerken en bedrijven die ‘gratis’ diensten verlenen willen zo veel mogelijk persoonlijke gegevens verzamelen via uw online activiteiten. U geeft uw toestemming iedere keer dat u ongelezen gebruiksvoorwaarden wegklikt, iedere keer dat u een website bezoekt en dit opgeslagen wordt in de ‘big databases’. Open source, alternatieve —gedistribueerde — sociale netwerken en privacy tools zijn wapens om dit tegen te gaan en cruciaal in het vrijwaren van een vrij internet, waar de grote spelers hun macht niet kunnen laten gelden.

Lees meer over onze visie

NESTOR shoots the messenger. Webdesigners, copywriters, fotografen hebben een verantwoordelijkheid. Communicatie is een fundamenteel deel van de machine die ideeën verkoopt. Het idee dat je een product nodig hebt om gelukkig te zijn, een ander om mooi te zijn. En het succes van de communicator wordt afgemeten in winstcijfers. Wij werken niet alleen voor de klant maar willen samen met onze klanten het publiek dienen, met duidelijke en verzorgde communicatie.

Voor wie werken we dan wel?

NESTOR is een coöperatieve organisatie die mensen verenigt om samen te werken. Samen werken voor organisaties met een maatschappelijke meerwaarde. Zo vaag als dit klinkt van zodra het neergeschreven staat, zo duidelijk is dat voor ons. We leven in een samenleving waar de meerwaarde die bedrijven creëren, gemeten wordt in euro’s, liefst veel euro's. Uiteraard willen wij ook onze boterham verdienen, maar maatschappelijke meerwaarde betekent voor ons dat we voorbij dat financiële gaan. Wat helpt mensen vooruit? Waar staan wij achter? Wat zouden we ook doen als vrijwilliger?

Wie is Nestor en hoe werken we?

NESTOR is in beweging. Op dit moment zijn Vincent Penesich en Stijn Vanhandsaeme de ‘werkende vennoten’ van NESTOR cvba. Wij zijn actief op zoek naar andere zotten die willen werken. We mikken op een ploeg van 5 à 10 mensen om goed op de noden van onze klanten te kunnen inspelen. Wil je mee (web)bouwen aan een betere wereld? Contacteer ons.

(740) 252-6419

NESTOR houdt van dromen. Is een cloud die niet meeleest een luchtkasteel? Software kan de wereld niet redden maar mensen wel. Voor ons houdt het niet per sé op bij het bouwen van websites, ideeën genoeg 'voor als het er ooit eens van komt’.